Mijn account

Haute-dog met de molen

15 maart 2021

Bereiding

Draai het half bevroren keelspek en mager varkensvlees éénmaal door de grove plaat, meng vervolgens het NPZ en ijswater eronder. Voeg de Evlier Haute-dog complet toe en meng goed. Draai de massa twee maal door de fijne plaat (3 mm).

Vul het deeg af in runder- (37/40) of varkensdarmen (34/36) en bewaar de worsten één nacht in de koeling.

Kook of stoom  de worsten de volgende dag 30 minuten op 70 °C.  Meng 100 g Evlier Rookkleur L in 8 liter water en leg de worsten onmiddellijk na het koken in dit mengsel tot ze een mooie kleur krijgen.

Hang ze los van elkaar op om af te koelen.

Tip

Snijd de verwarmde broodjes open en leg er een beetje rucola of fijngesneden ijsbergsla op. Leg hierop de (gegrilde) Haute-dog met wat gebakken ui, tomaatjes en fijngesnipperde lente-uitjes. Werk af met topping(s), in zigzag op de worst en het broodje. Combineer verschillende toppings met verschillende kleuren en smaken op één broodje: mild en pikant, zoet en zuur.

Download het recept

Meer recepten