Over ons

Sinds 1947 zijn we er bij Evlier van overtuigd dat de beste smaken voortkomen uit de combinatie van passie en kwaliteit. We selecteren verfijnde specerijen en kruiden. Malen, zeven en mengen deze krachtige grondstoffen op ambachtelijke wijze om tot sublieme mengelingen te komen.

En dan is er … de kunst van het proeven, net zolang tot een origineel smakenpallet ontstaat.

Het is onze missie om de go-to partner te zijn voor professionals in de voedingssector door het aanbieden van inspiratie en van kwalitatieve oplossingen op het gebied van smaak, geur, kleur, textuur en beleving.

Toen werd Emiel van Lier …. Evlier. Samen met Florent van Schependom -Flor en Emile voor de vrienden- gaven ze hun passie voor specerijen vorm in een atelier in de Zaatstraat in Schoten, nog steeds het kloppend hart van Evlier. Met hun originele kruidencreaties bezochten ze slagers in het hele land en ze keerden pas terug als hun bestelwagen volledig leeg was – koppig overtuigd van hun kwaliteit… en terecht!

Want in de jaren die volgden werd het atelier wel zeven keer uitgebouwd, om ook zelfstandig te kunnen malen en om aan de steeds groter wordende vraag te kunnen voldoen. Want die kwam ondertussen uit alle hoeken van België, dankzij het vertrouwen van onze partners en vertegenwoordigers. En nu, drie generaties verder, gaan ambacht en nieuwe technologie nog steeds hand in hand.

Ons paradepaardje blijft het Specerijenzout van Evlier, een heerlijke combinatie van smaak en gebruiksgemak. Deze evergreen siert nu al meer dan 60 jaar het kruidenrek van huismoeders en hobbykoks. In 2019 werd het bekende potje dan ook officieel als Streekproduct erkend (lees meer).

Onze kwaliteit is ook in overeenstemming met de strengere eisen van de overheid. Intern vertalen we deze in het verbeteren van onze toegepaste procedures. Zo leggen we de lat hoog met controles en periodieke audits. We zijn dan ook trots op ons FSCC 22000-certificaat, een pluim op de hoed van alle medewerkers en partners, elke dag en met hart en ziel.

Onze kruiden en specerijen zijn geoogst op de beste plekken ter wereld: van Jamaïca tot Indonesië, uit Madagascar met zijn ideale tropische klimaat en uit het sprookjesachtige India. Via de specerijenroute kwamen smaken en culturen tot bij ons. Bij Evlier verwerken we ze met respect voor authenticiteit en zuiverheid. Zo helpen we om gerechten tot belevingen te maken die mensen samenbrengen. Aan tafel worden vriendschappen en passies gesmeed. We vertalen dit graag in een allesomvattende baseline: Passion & Taste.

Verdelers