Het Gouden Mes: Jonge Slagers Schitteren in de Vakwedstrijd, gesteund door bedrijven zoals Evlier!

We kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor deze getalenteerde jonge slagers en blijven enthousiast over hun bijdragen aan het behoud van dit eeuwenoude beroep.

Op maandag 25 september, in hal 4 van de Expo in Kortrijk, bracht de geur van vers vlees en de spanning van concurrentie de sfeer tot leven. Het was tijd voor “Het Gouden Mes,” een prestigieuze vakwedstrijd georganiseerd door de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België, in samenwerking met Syntra West.

Deze wedstrijd was geen gewone bijeenkomst, maar eerder een eerbetoon aan het oude ambacht van slager. Het doel? Het bevorderen van het ambachtelijke in het slagersberoep, het promoten van de stiel, en jonge leerling-slagers uit de leertijd / duaal leren de kans geven om hun vakmanschap te demonstreren op nationaal niveau, met ambachtelijke producten van o.a. Evlier.

De opdrachten waren niet voor de zwakkeren. Binnen een tijdsbestek van slechts 90 minuten moesten de jonge leerlingen een reeks praktische proeven afleggen om hun vakmanschap te bewijzen.

Deze proeven omvatten:

Uitbenen van een varkensribstuk/carré: Hier werden de fijne kneepjes van het uitbenen van vlees gedemonstreerd, een bewijs van vaardigheid en precisie.

Afvliezen van een gepeld schouderblad: Een uitdaging die de beheersing van technieken voor het verwijderen van vliezen en huid vereiste.

Verwerken van gehakt en spek tot 3 verschillende vlugklare/panklare producten: Hier kwam de creativiteit van de jonge slagers naar voren, terwijl ze gehakt en spek omtoverden tot heerlijke, gebruiksklare producten met de ambachtelijke producten.

Dit evenement was niet alleen een showcase van vakmanschap, maar ook een viering van de toekomst van het slagersberoep. De geselecteerde leerlingen toonden niet alleen hun technische bekwaamheid, maar ook hun passie voor het ambacht. En dat ondersteunen wij ten volle bij Evlier.

Bovendien ging “Het Gouden Mes” nog een stap verder door prijspakketten uit te reiken aan de leerlingen, waarmee de prestaties werden erkend en aangemoedigd. Het was een bewijs van het voortdurende engagement van de branche, om jong talent te koesteren en te ondersteunen.

Kortom, “Het Gouden Mes” was meer dan alleen een wedstrijd; het was een viering van de ambachtelijke slagerskunst en een kans voor de nieuwe generatie om te schitteren in de schijnwerpers van de slagerswereld, met de ambachtelijke producten die je o.a. kan verkrijgen bij Evlier. We kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor deze getalenteerde jonge slagers en blijven enthousiast over hun bijdragen aan het behoud van dit eeuwenoude beroep.

 

Meer nieuws