Specerijen | Specerijenmengelingen | Bindmiddelen | Marinades | Decoratiemixen

 
 
 

Geschiedenis

Evlier geschiedenis

In 1947 werd Evlier opgericht door 3 vrienden met een passie voor specerijen.  Emiel van Lier en Florent Van Schependom waren de verkopers en Maurice Senecaut nam de productie voor zijn rekening.

evlier stichters

 

In het begin was het niet makkelijk om het vertrouwen te krijgen van de beenhouwers voor het nieuwe merk 'Evlier'. Het wondermiddel 'Kleurzout' was toen de sleutel die vele deuren deed opengaan.

 

Na intensief prospecteren werd een uitgebreid klantenbestand opgebouwd. In 1952 werd het plan opgevat om België op te delen in 12 delen en over te dragen aan zelfstandige vertegenwoordigers-depothouders om de service te kunnen blijven bieden die de klant verdient. Een systeem dat tot op heden nog steeds zijn vruchten afwerpt.

Evlier banket 1954 Directie Evlier Met het team van pioniers in 1954

 

1958 was een grote mijlpaal voor Evlier met de ingebruikname van de fabriek aan de Zaatstraat te Schoten. Deze werd gebouwd in functie van het malen, mengen en opslaan van specerijen. Er werd nog 7x bijgebouwd om aan de enorme groei te kunnen beantwoorden.

 

In 1959 werd het befaamde busje 'Specerijenzout' gelanceerd. 'Peper en zout in één handeling' was de slogan. De dag van vandaag nog altijd een begrip en een onmisbare smaakmaker in heel wat Belgische keukens.

 

In de periode 1965-1970 deed de tweede generatie haar intrede. Tony en Harry van Lier, Bob en Freddy Van Schependom. Nieuwe producten zoals gekruide paneermelen, marinades e.d. werden ontwikkeld om aan de nieuwe trends in de beenhouwerij te kunnen voldoen.

 

Sinds kort werd de fakkel doorgegeven aan de 3de generatie. Voor Marc van Lier en Christophe Van Schependom blijft'Evlier', symbool van kwaliteit' het streven. Gesteund door een zelfstandig verkoopsnet met 60 medewerkers kan Evlier in heel België de meest uitgebreide service geven.